Articles

Почетак радова на изградњи прве фазe Тржног центра „Пуковац“ у Пуковцу

У дољевачком насељу Пуковац ће 17. фебруара 2017. године почети радови на изградњи прве фазе Тржног центра „Пуковац“ који ће допринети унапређењу и осавремењењу рада постојеће пијаце. Наткривањем и уређењем 2.000 квадратних метара простора пијаца ће моћи да прими око 180 тезги, од којих ће у првој фази бити израђено 50 отвореног и 40  затвореног типа за продају воћа, поврћа и мешовите робе.

 

                Реализацијом овог пројеката за који су Европска унија и Влада Швајцарске, преко развојног програма Европски ПРОГРЕС, определиле 181.400 евра, а општина Дољевац 20.400 евра, пољоприведни произвођачи из Дољевца и околних општина ће имати боље услове за продају својих производа, сигуран пласман као и могућност да остваре веће приходе. Истовремно кроз економско оснаживање пољопривредних газдинстава, којих у општини Дољевац има преко 3.800, допринеће се и повећању конкурентности локалне привреде базиране на пољопривредној производњи.

                Током и након реализације пројекта водиће се рачуна о правилима којима ће бити уређен рад пијаце што доприноси поштовању принципа доброг управљања. Општинске институције ће тако дефинсати правилник рада Јавно-комуналног предузећа, начин утврђивања цена, доделе и изнајмљивања пијачних тезги као и коришћења прикупљених средстава.

                Како је предвиђено радови на првој фази би требало да буду завршени у року од три месеца, а извођачи радова су грађевинске фирме ЕУРОКОП Винарце као носиоци и Кранг-ИНГ Књажевац и Кран-Инжењеринг ДОО Књажевац који су изабрани на тендеру који је расписала општина Дољевац.  Завршетком радова на модернизацији повећаће се капацитет пијаце, али и капацитет домаћих пољопривредника, док се након завршетка друге фазе која предвиђа изградњу локала око пијаце очекује да ће број од 1.000 садашњих корисника пијаце порасти на око 6.000.

Контакт

Телефон:  

018/4-810-054

018/4-810-056

 
Факс: 018/4-810-055  
E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Адреса:

18410 Дољевац, улица Николе Тесле број 121