Email
Register
Novi razvojni program EU – „Evropski PROGRES“ PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
petak, 27 jun 2014 08:34

 

Za sprovođenje Evropskog PROGRESa, Evropska unija izdvaja 19,6 miliona evra, Vlada Švajcarske daje 4,86 miliona evra, dok će Vlada Srbije preko resornih ministarstava i lokalnih samouprava obezbediti sufinansiranje pojedinačnih projekata. Od tog ukupnog iznosa, osam miliona evra opredeljeno je za prioritetne infrastrukturne projekte koji će biti sprovođeni preko Sektora Ministarstva finansija za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).


U okviru ovog programa radiće se na jačanju lokalnih kapaciteta za upravljanje i planiranju,kao  i stvaranju preduslova za održivi razvoj uvođenjem novih i unapređenih procesa, pružanju podrške lokalnim samoupravama i poslovnoj zajednici da stvore mogućnosti za izvoz na međunarodna tržišta, ostvare veće prihode i unaprede pristup zapošljavanju.

 

 

 

 Kancelarija za evropske integracije Republike Srbije pruža strateške smernice, a program sprovode Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Vlada Republike Srbije.
U program  su uključene 34 lokalne samouprave među kojima je Doljevac. Pre objave poziva za predloge projekata, koji se  očekuje  oktobra, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac  će razraditi i pripremiti nekoliko prioritetnih projekata.

Poslednje ažurirano petak, 27 jun 2014 08:58
 
 
 
advert
 
 
 
 

O nama

Dana 12.12.2011.god. Opštinsko veće je donelo saglasnost o izmeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Doljevac... Dalje

Kontakt

Broj telefona: 018/4-810-054

E-mail: klerdoljevac@gmail.com

Home
Copyright © 2019. www.opstinadoljevac.rs/kler.