Унапреди пословање предузећа

Укидање печата

Аква парк Дољевац

Програм пописа по зонама незаконито изграђених објеката

Регистрација стамбених зграда

Комплетну докумнетацију за регистрацију стамбених зграда можете преузети на следећем линку:::::

EU PRO

Линкови

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 Општини Дољевац  је додељен грант у оквиру пројекта  „Техничка подршка Канцеларији за људска и мањинска права за спровођење Стратегије за унапређивање положаја Рома у Републици Србији”, подржан од стране Мисије ОЕБС-а у Србији средствима Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида), у оквиру  „Програм грантова намењених локалним самоуправама“ који подржавају инклузију Рома.

Пројекат доприноси постизању дефинисаних стратешких циљева Стратегије за унапређење положаја Рома у општини Дољевац за период 2012-2016 године, која је у складу са Националном стратегијом за инклузију Рома Републике Србије. Допринеће  реализацији ЛАП-а  за становање Рома у општини Дољевац кроз изградњу канализационе мреже у ромском делу насеља Орљане и реконструкцију улица 29. новембар у дужини од 330 м, Иво Андрић у дужини од 185 м и Иве Лоле Рибара у дужини од 490 м. Укупан буџет пројекта је ≈87.000,00 евра од којих је учешће општине Дољевац износи  ≈46.000,00 евра, којима ће бити асвалтиране улице 29. новембар и Иве Лоле Рибара. Грант од Мисије ОЕБС-а у Србији износи 41.400,00 евра којима ће бити изграђена канализациона мрежа у ромском делу насеља Орљане и асвалтирана улица Иве Андрића. 

Радови на изградњи канализационе мреже су почели 11. децембра ове године као и део улица где не пролази канализациона мрежа је реконструисан и асфалтиран. Након изградње канализационе мреже асфалтираће се преостали део. Планирани рок за реализацију свих пројектних активности је април 2016. године.

Заједничким снагама ћемо допринети  побољшању услова живота ромске заједнице кроз  инфраструктурно опремање ромског дела у насељу Орљане и омогућити елементарне услове за нормалан и здрав живот Рома на поменутој локацији.

У Дољевцу дана 17.12.2015. године

Неда Јовановић

сарадник  КЛЕР-а Дољевац

Контакт

Телефон:  

018/4-810-054

018/4-810-056

 
Факс: 018/4-810-055  
E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Адреса:

18410 Дољевац, улица Николе Тесле број 121