Articles

Данас је одржана завршна конференција пројекта “Подршка једнакости Ромске популације у општини Дољевац”

Данас је одржана завршна конференција пројекта “Подршка једнакости Ромске популације у општини Дољевац” који финансира Европска унија из средстава ИПА кроз програм „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“. Укупна вредност пројекта је 59.909 евра, а реализовали су га Општина Дољевац у партнерством са  Удружењем „Инклузија данас“. Пројекат је отпочео септембра 2019. године. 

 

На данашњој конференцији за новинаре представили смо резултате пројекта и имплементираних активности. Сматрамо да смо овим пројектом допринели бољем положају Рома у нашој општини и створили повољније окружење за њих у нашој локалној заједници – изјавила је Јелена Илић, коoрдинатор пројекта.

Кроз низ активности на одржаним тренинзима промовисали смо борбу против дискриминације свим грађанима који живе на територији Општина Дољевац и који су укључени у пројекат. Кроз низ медијских акција на локалним и државним телевизијама као и кроз штампани материјал упознали смо и шири круг људи са нашим активностима, рекао је Ивица Крстовић, заступник удружења „Инклузија данас“. Идеја пројекта је борба против различитих врста дискриминације, стереотипа и предрасуда  којима су Роми изложени и са којима се сусрећу.

Материјал за видљивост је подељен учесницима и широј публици, а присуствовали су припадници ромске заједнице у Општини Дољевац, ОЦД у Дољевцу, Локална управа и њено особље, Јавна комунална предузец́а и јавне установе, као и Сектор за медије. Данашња конференција била је веома посећена уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера.

 

Контакт

Телефон:  

018/4-810-054

018/4-810-056

 
Факс: 018/4-810-055  
E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Адреса:

18410 Дољевац, улица Николе Тесле број 121