Articles

Реализован пројекат МПНТР у ОШ “Вук Караџић” из Дољевца - одељење у Пуковцу

 У ОШ „Вук Караџић” Дољевац – од. у Пуковцу у периоду април- мај успешно је релизован  пројекат „ПРЕВЕНЦИЈЕ РИЗИЧНИХ ОБЛИКА ПОНАШАЊА И РОДНИХ СТЕРЕОТИПА  КРОЗ ПРОМОЦИЈУ И РАЗВИЈАЊА ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА И УЧЕШЋЕ У СПОРТСКИМ АКТИВНОСТИМА УЧЕНИКА“.

Програм је одобрен од стране МПНТР Србије, а реализован је од стране Удружења педагога физичке културе Ниш у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу у периоду март-мај 2022.

 

 

У реализацији програма учествовали су ученици и наставници физичког васпитања ОШ „Стефан Немања“ из Ниша и ОШ “Вук Караџић” из Дољевца - од. у Пуковцу Саша Стојковић и  Дејан Стојковић.

Програм је обухватио едукацију ученика о препознавању и превенцији ризичних облика понашања, препознавању родних стереотипа од стране ученика и развијање свести о њиховим негативним последицама, затим неговању културе здраве исхране и редовног физичког вежбања, неговање фер плеј понашања, формирање позитивних ставова према животу и раду, као и примену спортско-рекреативних активности у природи.

У оквиру пројекта школама је донирана спортска опреме и реквизити у вредности 33.000 динара.

 

Slika 1

 

slika2

 

slika 3

 

 

slika 4

 

slika5

 

 

Контакт

Телефон:  

018/4-810-054

018/4-810-056

 
Факс: 018/4-810-055  
E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Адреса:

18410 Дољевац, улица Николе Тесле број 121